Månedens producent

Tillykke til Roberto og Neri Valletti

Roberto Valletti bliver septembers leverandør af flere årsager. Først
skal vi ønske Roberto og Neri tillykke med deres nyfødte søn, Ludovico
Valletti. Nu er arven sikret for næste generation af fantastiske
vinmagere.

For snart 7 år siden mødte jeg Roberto, som nystartet vinbonde, efter at have rejst verden rundt fra Australien, USA og måske vigtigst Bourgogne i Frankrig, hvor han var i lære hos top Domaine Armand Rousseau. Man er ikke i tvivl om stilen fra Roberto; det første, man tænker, er elegance i både hans hvide og røde vine.

I 2019 blev han valgt i Dogliani-området som den bedste nye producent på grund af hans Vescu Dolcetto, som stadig er en af de bedste Dolcettoer, som jeg har smagt.

Skal man tale om hans topvine, så er det svært at vælge mellem
hans Langhe Nebbiolo og hans Langhe Timorasso. Den røde Langhe Nebbiolo er nok den mest elegante Nebbiolo, som bliver produceret. Da Roberto ikke er stor fan af tanniner, får man en Nebbiolo med nærmest en bourgognisk oplevelse. Dog kan man aldrig skjule taninerne i en
Nebbiolo-drue.

Hans Timorasso er igen en af de bedste Timorasso-hvidvine uden for Tortona, elegance kommer igen til udtryk. Vi har smagt alle hans årgange, og det har været en stor oplevelse, hvordan hans Timorasso
har udviklet sig. Fra ren mineralsk vin til mere floralsk. De sidste to
år har den siddet lige i skabet med en god balance mellem det florale
og det mineralske og med en lang elegant eftersmag.

I 2020 startede et nyt og spændende samarbejde mellem Roberto og Wine2us. Vi co-producerede vores første vin, Coste de San Martino, som er en Dolcetto produceret til det danske marked. Vi ændrede processen i hans topvin, Vescu. Denne vin fik nu 10 måneder på 4 år gamle Nebbiolo tønder, og hvilken forskel. Vi opnåede det, vi ville med en noget mere rund Dolcetto, med en fantastisk smag af chokolade og mørke bær og en lang tør eftersmag.

Et venskab blev dannet for 7 år siden mellem vores to familier. Det i sig
selv er det hele værd, at der så kommer fantastisk vin og en læremester,der er villig til at dele ud af sin viden omkring vin. Så bliver det
ikke meget bedre.

Vi ønsker familien Valletti tillykke med lille Ludovico.

Se alle Vallettis vine

Vine fra Roberto Valletti

August månedes product

Silvio Busca er bosiddende i Verduno en lille paracel langt mod nord i regionen, helt ude på kanten af Barolo-zonen. Det der adskiller vinene er deres finesse og elegance; farverne er lyse, vinene friskere og lettere.

Verdunos finesse kan tilskrives dens udsættelse for kølige alpine vinde samt dens varierede jordbund: kalkholdig gips, kalkstenfyldt marl og sandsten spiller alle en vigtig rolle.

I bunden af dalen ligger der en lille flod denne sikre altid en fugtig luft til denne lille paracel.

Siden 1985 har Silvio dyrket vinmarkerne i Verduno hvor druerne blev solgt til andre producenter, men i 1993 besluttede han sig for at starte sin egen produktion fra hans egne marker.

Silvio producerer idag også vin fra andre producenter, da han har en stor kapacitet på vingården men en lille produktion fra hans egene marker.

Poderi Roset har deres flagskib i deres BAROLO MONVIGLIERO denne vin er top vinen i Verduno og Silvio's vin lever 100% op til forventningerne for en Monvigliero. Den bliver i de gode år produceret som Riserva og det betyder den er 5 år undervejs, i de mindre gode år som en normal Monvigliero og derfor 3 år undervejs.

Derudover har 2 hvidvine, ikke mindst hans Pelaverga som er en uniq drue for området, der kan spores helt tilbage til middelalderen, Barbera, Dolcetto og Barolo er også på han liste.

Besøg Poderi Rosets web

Poderi Roset´s vine