Hvad med Spumante ?

Hvad med Spumante ?

Mange gange sammenligner man Spumante med Champagne, den går ikke! Når jeg åbner en god flaske Champagne er det forbundet med som reglen +500 kr. og en speciel anledning.

Min regel for Spumante er at den stort set kan drikkes til alt, men der er helt klart et par områder hvor den gør sig bedre. Jeg selv bruger den ofte til en velkomst drik, Casina Bric 460 Spumante Brut Rose der er lavet efter Martinotti metoden, den er tør men stadig frugtig og frisk. Den lyserøde farve gør det også mere elegant som en velkomst drik. Derudover går den til de fleste fiskeretter, jeg vil dog ikke anbefale paneret fisk med opbagt sovs her, dør alt vin, øl er bedre til dette formål. Men skaldyr, alt hvid fisk og en god fløde sovs er super til Spumante.

Jeg elsker Spumante til ost, det er en fejl at tænke kun rødvin til osten, så snart der kommer skimmelost på bordret så due rødvin ikke her er det hvidvin, portvin eller en god Spumante.

Men der hvor Spumante smager allerbedst er fredag seneftermiddag når min dejlige kone starter på at lave mad og jeg går til hånde, der nyder vi et glas Spumante, ugen er slut, det er weekend og vi skal leve livet med god mad, god vin og gode venner og familie, hvad er så bedre end at starte med et glas boble vand.

Der findes Spumante der er produceret efter metoden Martinotti her er vinen på ståltanke i 6 til 12 månder og derefter i flaske lige så lang tid. Her kommer vinen ofte til at have en sukker indhold +3% og op, men køber man den Brut og sikker et lavt sukker indhold så slipper man for de super søde Spumanter, typisk i prislejet fra 150 kr og op Så er der Metodo Classico Millesimato som begynder at konkurrer med Champagnen mindre bobler og ofte brut de burt så en tør vin.

Jeg selv er kommet til at holde meget af Metodo Classico Millesimato, specielt dem som er lavet på Nebbiolo druen, frisk, frugtig og med en lækker tør smag. Priserne er fra 250-300 kr og op så på den side kan den godt konkurrer med Champagnen.

Der er flere producenter der producerer Spumante på mange forskellige drue, men i min verden skal Spumante produceres på Nebbiolo det er nr. 1 drue i Piedmonte. Så med det sagt så er det bare at komme i gang, en flaske Spumante et par gange om måneden gøre livet bedre.

Hvis du er interesseret i at vide mere om Spumante kan du bare kontakte mig for en uforpligtende snak.

Tilbage til blog