Vores fokus vin

En af de måder vi finder de bedste vine i Piemonte er på restauranter, vi spørger vinkyperen om hvilken er hans bedste vin og så prøver vi den og ser hvad han kan byde på.

Over en længere periode spurgte vi ind til den bedste hvidvin i området og hver gang kom Cornarea Arneis frem, en hvidvin fra Roero.

Da vi besøgte producenter fik endnu en overaskelse og det var at vinen var valgt til årets vin på en vin messe i Japan som året Sushi vin fra Italien, og her tog de ikke fejl.

Men denne Arneis kan så meget andet, den kan gå både til mad men grundet dens bløde og behaglige stil så er det også en god terrasse vin som bare kan nydes køligt.

Dens ekstreme elegance retfærdiggør straks årsagerne til, hvorfor denne originale piemontesiske vin har haft så stor succes.

Bouquet: Den har en original og intens aroma af hvide blomster og frugter som pære, fersken, ananas og passionsfrugt.

Smag: De samme fornemmelser dukker op igen i munden, forstærket af en fyldig og harmonisk smag, der stammer fra dens store struktur. Arneis' fyldige krop og vedholdenhed gør denne vin unik. Eftersmagen er rig og mineralholdig, takket være tilstedeværelsen af magnesium, som findes i rigt mål i jorden på Cornarea-bakken.

Serveringstemperatur: 10-12 grader.

Button label

Personale favoritter